Hívjátok meg a Vándor Meseírót!

Tisztelt Pedagógusok, Szülők, és Gyerekek!
Hívjátok meg intézményetekbe a Vándor Meseírót!
Szeretettel küldöm mindenkinek azt az összefoglalót, ami alapján könnyen meg lehet hívni (AKÁR INGYENESEN IS), író-olvasó találkozóra a gyerekekhez!
Várom szeretettel a meghívásokat, leveleket!
A nevem, Böde Péter. Vándor Meseíró, Vándor Tanító vagyok.
20 éve írok és illusztrálok (ceruzával, festékkel) mesekönyveket, versesköteteket, színezőket. 14 éve tartok író-olvasó találkozókat gyerekeknek és felnőtteknek országhatáron innen és túl. Vándor Meseíróként 321 magyar településen megfordultam és több mint 500 intézményben tartottam már előadásokat, foglalkozásokat, találkozókat.
Évente 25 000 gyerekkel találkozom. Nyaranta, közel 150 diáknak tartok alkotótáborokat Magyarországon és a Felvidéken is. Alig várom, hogy újra meghívjanak Erdélybe, Kárpátaljára és Délvidékre is!!!
Táboraimban pár óra alatt tanítom meg a diákoknak a rovásírást.
14 év alatt 12.000 rajzot, verset, mesét kaptam a fiataloktól az előadásaim után. A diákoknak megmutatom a találkozókon, hogy 8-10 évesen milyen képregényeket készítettem és a könyveim eredeti rajzait is elviszem. A találkozók után a gyerekek alkotási lázban égnek, mert rájönnek, hogy én is úgy kezdtem, mint Ők.
Előadásaim fő célja, hogy a fiatalok megszeressék az olvasást, a magyar nyelvet, lelkesen alkossanak, és legfőképpen gondolkozzanak. Mindezt humoros formában tálalom, így sokkal fogékonyabbak a különböző témákra. Foglalkozunk a magyar nyelvvel, mint varázs nyelvvel; a Természet és az ember kapcsolatával; rajztechnikákkal; találós kérdéses formában játszunk a verseimmel, amiket Ők olvasnak fel az előadáson; bevonom a diákokat az előadásba, így interaktívvá teszem a programot.
Szülőknek és kamaszoknak szánt előadásaim témái:
– Hogyan tudja a mai gyermek a régi hagyományokat és a mai Világot egységben látni?
– Nagyszülő–szülő-gyermek kapcsolat régen és most
– A magyar népmesék szerepe, mondanivalója és igazi tanítása, amivel gyerekeinket meg kell ismertetnünk
– A rovásírás, mint ősmagyar írásmódunk és a magyar népviseletek hihetetlen kapcsolata
– A Vándor Meseíró – Alkotótábor céljai
– A magyar nyelv varázslata, mellyel mindennapjainkat is egyszerűbbé és értékesebbé tehetjük
– Lelki táplálékok kicsiknek és nagyoknak
Ajánlom magam!
Egyeztetés után minden esetben tudok meghívást teljesíteni!
Leginkább 1-6. évfolyamos diákoknak tartok előadásokat, viszont óvodás korú gyerekekhez, vagy középiskolákba, felsőoktatási intézménybe is szívesen megyek.
Szeretettel várom üzenetüket az info@vandormeseiro.hu fénypostámon!
Üdvözlettel Böde Péter, a Vándor Meseíró

Leave your comment